Cu bicicleta pe TransUrsoaia (Munții Apuseni)

Iată-mă ajuns cu bicicleta (cursiera) și în Apuseni. Nu am fost cu băieții cu bicicletele, ci cu familia. Mi-am permis o singură tură, deși îmi programasem două ture, dar din cauza unei pene care mi-a solicitat tot stocul de camere am renunțat la a doua tură.

Traseul

Am plecat din Arieșeni spre Gârda de Sus-Albac de aici am urcat spre Horea-Mătișești și îmi propusesem să merg până la lacul Beliș, dar nu a fost să fie.

Asfaltul

Am făcut tura în iunie 2019 și se lucra între Arieșeni și Albac, mai precis era rașchetat asfaltul, și până la Albac nu a fost o experiență plăcută, dar probabil că acum, când citești acest articol au finalizat lucrările. De la Albac asfaltul a fost ok, cu porțiunni proaspăt asfaltate pe la Mătișești.

Peisaje

De asemenea, peisajele sunt foarte frumoase, îndeosebi în zona Mătișești. Mi-a plăcut foarte mult și recomand zona pentru piesaje.

Tura

Din cauza ploii a trebuit să mă întorc din drum, când mai aveam 15 km până la Lacul Beliș. Trseul merită făcut până la lacul Beliș.
La întoarcere am făcut și pană, mi s-a stricat camera de rezervă (mai precis mi s-a rupt ventilul când am umflat camera). A început să plouă cu piatră și am chemat mașina de asistență (aka soția).

Dificultate: 2/5

Peisaje: 5/5

Calitate asfalt: 4/5

Trafic auto: 4/5

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.