Cum sa-ti pregatesti bicicleta pentru un nou sezon. Revizie de primavara la tine acasa

De cand am bicicleta am invatat ca trebuie sa fac o revizie a bicicletei la inceput de sezon. Pe la inceputuri ma duceam cu bicicleta la service, dar cu timpul am invatat ce sa-i fac sau unde anume sa ma uit pentru eventuale probleme. Daca aveti o bicicleta cu care va dati in oras va recomand sa urmati pasii de mai jos:

  1. Spalarea bicicletei sau macar o stergere a cadrului, a rotilor si a ghidonului cu servetele umede sunt imperios necesare.spalat-bicicleta
  2. Ungerea lantului. Cu siguranta este nevoie de o degresare a lantului si apoi o ungere cu ulei de lant.
  3. Verificarea franelor, fie ele hidraulice sau mecanice.
  4. Verifica daca bicicleta schimba bine pe toate foile si pinioanele. Fa o tura cu bicicleta prin cartier si vezi daca schimbatorul de foi si de pinioane isi face bine treaba. Lucrul acesta se poate face si tinand bicicleta pe un stand.
  5. Verificarea anvelopelor, deoarece se pot degrada cu trecerea timpului si s-ar putea sa fie nevoie sa le schimbi. O pana este nefericirea biciclistului. De asemenea verifica presiunea in anvelope. Pe toate tipurile de anvelope scrie cat aer trebuie sa bagi.
  6. Verifica spitele, sa nu fie o spita rupta/indoita.
  7. Regleaza saua dupa dimensiunile biciclistului. Pentru un pedalat corect conteaza enorm inaltimea la care este ridicata saua. Inaltimea ok a seii este atunci cand bratul angrenajului pedalier este pozitionat pe aceeasi axa cu seat-tube-ul cadrului, pe pedala aflata in partea de jos calcaiul piciorului trebuie fixat pe pedala, iar piciorul sa fie perfect intins. reglare-sa-bicicleta
  8. Verifica furca si amortizorul (daca este cazul). Este necesara o ungere cu ulei atat a furcii, cat si a amortizorului, dupa ce au fost sterse in prealabil. Trebuie verificata cursa furcii si a amortizorului. In cazul in care cursa nu este de 15%, se face completarea cu aer.

Daca nu te pricepi sa faci toate lucrurile acestea, atunci pedaleaza pana la un service de biciclete.

Spor la pedalat!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.